Mainos
Mainos

Yhdysvaltojen armeijan erikoisjoukko Delta Force liittyy taisteluun Isisiä vastaan

Yhdysvaltojen armeijan eliittijoukko Delta Force on aloittanut toimet Irakissa paikantaakseen, ottaakseen kiinni tai tappaakseen jihadistijärjestö Isisin päätoimijat. Uutiskanava CNN kertoo useiden viikkojen ajan salassa valmistelluista toimenpiteistä.

CNN:lle puhunut hallintoviranomainen kertoi, että Delta Force on viettänyt viime viikot valmistautuen tehtäväänsä muun muassa pystyttämällä turvataloja, luomalla tietoverkostoja ja koordinoimalla operaatioita yhdessä Irakin ja kurdien taistelujoukkojen kanssa. Erikoisjoukot ovat käyttäneet samaa taktiikkaa aikaisemminkin taistelutehtävissä.

Vaikka useat Pentagonin ja Yhdysvaltain armeijan johtohenkilöt kieltäytyivät keskustelemasta asiasta CNN:n kanssa, vaikutti maan puolustusministeri Ash Carter vahvistavan erikoisjoukkojen toimista tehdyt oletukset maanantaisessa tiedotustilaisuudessaan. 

Carter sanoi erikoisjoukkojen olevan toimintavalmiudessa ja hänen mukaansa joukot aikovat suorittaa ratsioita, vallata alueita ja napata ihmisiä sekä vapauttaa Isisin vankeja ja panttivankeja.

Puolustusministeri sanoi myös, että joukot saavat Isisin “pelkäämään, että heihin voidaan iskeä milloin tahansa, missä tahansa”. Carter olettaa Yhdysvaltojen alkavan olla yhä suuremmassa roolissa yhdessä Irakin armeijan kanssa yritettävässä Mosulin takaisinvaltauksessa.

CNN ei kerro tarkempia tietoja itse operaatioista tai niiden sijainnista. Useiden viranomaishaastattelujen perusteella erikoisjoukkojen voidaan kuitenkin olettaa toimivan suurimmaksi osaksi Irakissa ja Syyriassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme