Mainos
Mainos

Yhdysvaltojen itärannikko odottaa "elämän ja kuoleman" -myrskyä

Yhdysvaltojen itärannikolle odotettu raju lumimyrsky on sotkenut alueen asukkaiden elämää jo ennalta. Parissakymmenessä itärannikon osavaltiossa on julistettu hätätila. 

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että yli 6 000  lentoa on peruttu, koulut ja valtion virastot on suljettu, samoin julkinen liikenne. Asukkaat ovat hamstranneet kauppojen hyllyjä tyhjiksi, esimerkiksi lumilapiot ovat olleet haluttua tavaraa.  

Suurinta myräkkää odotetaan Washingtoniin. Puhutaan "elämän ja kuoleman" - myrskystä, mikä tarkoittaa lunta puolesta metristä jopa metriin huomiseen mennessä. Ennusteet lupasivat myös rajuja, jopa 80 kilometriä/tunnissa puhaltavia tuulia. 

Pienikin lumimäärä saa liiikenteen monin paikoin kaaokseen, sillä ihmiset käyttävät pääasiassa kesärenkaita autoissaan. Muutamia liikenneonnettomuuksia lumisateessa onkin jo sattunut. 

Päättäjien viesti on hyvin yksinkertainen kansalaisille koko viikonlopun ajalle: pysykää kotona. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme