Mainos
Mainos

Yhdysvaltojen jättilähetystö Irakissa vihdoin valmis

Bagdadiin, Irakiin noussut jättimäinen Yhdysvaltain lähetystörakennus on valmis. Itse asiassa kyseessä on 27 rakennusta käsittävä kompleksi, joka sijaitsee kaupungin niin sanotulla Vihreällä vyöhykkeellä. Hanke viivästyi pahoin aikataulustaan pääosin turvallisuusongelmien vuoksi. Lähetystörakennuksen valmistumiseen kului kaksi ja puoli vuotta.

Ulkoministeriön mukaan kaikki on nyt valmista ja Saddam Husseinin palatsissa majailleet amerikkalaiset voivat muuttaa lähetystöön. Muutto vahvasti linnoitettuun rakennukseen alkanee toukokuussa.

Rakennusprojektin lopullinen hinta on noussut arvioiden mukaan jopa 730 miljoonaan dollariin (641 miljoonaan euroon). CNN-uutiskanavan tietojen mukaan Yhdysvaltain kongressi on ollut huolissaan hankkeen ongelmista, kuten heikoista rakenteista, sähköjärjestelmän ongelmista ja huonosti toimivasta palontorjuntajärjestelmästä.

Yhdysvaltain oikeusministeriön ennakoidaankin aloittavan selvityksen lähetystöprojektista

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme