Mainos
Mainos

Yhteenottoja Gazan kaistaleella ja Länsirannalla

Levottomuudet Gazan kaistaleella ja Länsirannalla jatkuvat. Pääsiäisen on pelätty kiihdyttävän väkivaltaisuuksia.

Viisi palestiinalaista ja yksi israelilaissotilas on saanut surmansa Israelin joukkojen tunkeuduttua yöllä Gazan eteläosassa sijaitsevaan Rafahin kaupunkiin. Iskussa lisäksi haavoittui 45 palestiinalaista ja kolme israelilaista.
Miltei samaan aikaan yöllä Länsirannalla kolme israelilaista haavoittui tulituksessa. Israelin turvallisuusjoukkojen mukaan ampuja oli palestiinalainen.

Israel valjasti iskuun yli 30 tankkia ja muuta aseistettua ajoneuvoa, jotka ajoivat suoraan Rafahin keskustaan. Palestiinalaislähteen mukaan tankit saivat taustatukea helikoptereilta. Israelin armeijan mukaan sen joukot löysivät tunneleita, joita on käytetty aseiden salakuljettamiseen.

Lähi-idän väkivaltaisuuksien on pelätty kiihtyvän tänä viikonloppuna. Israelin armeija on sulkenut palestiinalaisalueet pyhien ajaksi, sillä se on saanut uhkauksia pääsiäiseksi suunnitelluista iskuista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme