Mainos
Mainos

YK äänestää Afganistan-hallinnosta

YK:n turvallisuusneuvosto on alustavasti hyväksynyt Afganistanin väliaikaishallitusta koskevan päätöksen. Turvallisuusneuvosto antoi myöhään eilen illalla julkilausuman, jonka mukaan se hyväksyy Bonnissa valmistellut hallitusjärjestelyt ja toivoo, että hallitusosapuolet työskentelevät yhdessä "hyvässä hengessä".

Turvallisuusneuvoston on määrä äänestää Afganistanin väliaikaishallituksesta jo tänään. Yhdysvaltoja lukuunottamatta kaikki neuvoston jäsenmaat ovat diplomaattilähteiden mukaan valmiita äänestykseen. Amerikkalaisten kerrottiin haluavan vielä joitakin "ohjeistuksia ja kommentteja" ennen äänestystä.

Jos YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyy Bonnin sopimuksen, väliaikaishallitus aloittaa Afganistanissa toimintansa 22. päivä joulukuuta. Hallituksen on määrä toimia puoli vuotta, jonka jälkeen maan tilanne arvioidaan uudestaan.

(MTV3-STT-AP-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme