Mainos
Mainos

YK: Afganistanin pidätyskeskuksissa kidutetaan järjestelmällisesti - joukossa myös lapsia

Afganistanin viranomaiset kiduttavat järjestelmällisesti pidätyskeskuksiin tuotuja ihmisiä, kertoo YK:n raportti. Kidutettujen joukossa on myös lapsia. YK:n mukaan järjestöllä on todisteita, jonka mukaan viidessä pidätyskeskuksessa poliisit ja tiedusteluviranomaiset kiduttavat saadakseen pidätetyiltä tunnustuksia ja tietoa.

Kidutus loukkaa niin paikallisia kuin kansainvälisiä lakeja. YK:n mukaan oikeusturvan halventaminen on pitkään syövyttänyt hallituksen luottamusta ja edesauttanut Talebanin 10-vuotista kapinaa.

YK:n tiedot perustuvat yli 350 oikeudenkäyntiä odottaneen ja vajaan 50 rikoksesta tuomitun vangin haastatteluihin ympäri maata. Haastattelut tehtiin viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden elokuun välisenä aikana.

Vajaasta 300 pidätetystä lähes puolet kertoi kidutuksista, joissa ranteista kattoon tai seinään sidottuja vankeja lyötiin kumisella letkulla, sähkökaapelilla, sähköjohdolla tai puisella pampulla. Iskut kohdistettiin usein jalkapohjiin.

(MTV3–STT–AFP–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme