Mainos
Mainos

YK: Apu on saavuttanut suurimman osan Acehista

YK:n työntekijät ovat päässeet Indonesian Acehin syrjäisimpiin kolkkiin, jotka joutuivat hyökyaaltojen alle tapaninpäivän katastrofissa. Asiasta kertoi YK:n avustusoperaatiota johtava Joel Boutroue.

-Uskomme, että useimmat yhteisöt on tavoitettu, Boutroue ilmoitti tiedotustilaisuudessa maakunnan pääkaupungissa Banda Acehissa. Hän korosti sitä, että tuhoalueella on edelleen paikkoja, joihin ei ole saatu yhteyttä. Boutrouen mukaan avustusryhmät ovat siirtymässä "uuteen vaiheeseen", jonka aikana on tarkoitus auttaa kaikkia acehilaisia entistä tasapuolisemmin.

Elintarvikkeita ja lääkintätarpeita jaetaan paikoin järjestelmällisesti, mutta monet syrjäseudut kärsivät edelleen täydellisestä sekasorrosta.

Hyökyaallot ovat vaatineet Acehissa yli 104 000 ihmishenkeä. Lisäksi kymmenettuhannet ovat edelleen kateissa ja sadattuhannet menettäneet kotinsa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme