Mainos
Mainos

YK asetti pakotteita Norsunluurannikon ex-presidentille

Kansainvälinen paine Norsunluurannikon ex-presidenttiä Laurent Gbagboa vastaan kasvaa. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi varhain aamulla Suomen aikaa päätöslauselman, joka määrää pakotteita Gbagboa ja hänen lähipiiriään vastaan.

Pakotteet jäädyttävät Gbagbon ja hänen lähipiirinsä varat ulkomailla. Pakotteisiin kuuluu myös matkustuskielto. Turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman yksimielisesti.

Gbagbo ei ole suostunut väistymään vallasta, vaikka hän hävisi marraskuiset presidentinvaalit Alassane Ouattaralle. Gbagbolle uskollisen armeijan ja Ouattaran joukkojen yhteenotoissa on viime kuukausina kuollut satoja ihmisiä ja yli miljoona on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Turvallisuusneuvosto korosti, että YK:n rauhanturvaoperaation Unocin tulee pysyä konfliktissa puolueettomana. Norsunluurannikolla on yli 11 000 YK:n rauhanturvaajaa. Heistä noin 800 vartioi Ouattaran päämajaa Norsunluurannikon tärkeimmässä kaupungissa Abidjanissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme