Mainos
Mainos

YK asiantuntijaksi Israelin ja Libanonin rajakiistassa

Israel ilmoitti eilen hyväksyvänsä YK:n asiantuntijaksi Israelin ja Libanonin välisessä rajakiistassa. Israelin viranomaislähteet kertoivat Washingtonissa, että Israel hyväksyy YK:n asiantuntijat mukaan määrittelemään tulevaa rajaa maiden välillä.

YK

Israelin on määrä vetää joukkonsa pois Etelä-Libanonista heinäkuuhun mennessä ja rajanvedosta uskotaan sen jälkeen sukeutuvan yksi isoimmista kiistakysymyksistä.
-Rajakysymys on ratkaistavissa. Jos kiistaa syntyy muutamista kymmenistä metreistä, Israelin hallitus mukautunee YK:n tahtoon, israelilaisedustaja sanoi.

Rajan vetivät Ranska ja britit vuonna 1923, kun nykyinen Israelin alue oli vielä brittien hallinnassa. Israelin perustamisen jälkeen raja jäi paikoilleen ja YK tunnusti sen vuonna 1978. Israelin mukaan nyt käytävissä keskusteluissa on esiintynyt useitakin vaihtoehtoja uudeksi rajaksi. Se uskotaan kuitenkin vedettävän "jonnekin siltä väliltä".
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme