Mainos
Mainos

YK auttaa Indonesiaa puoli vuotta

Monien jaavalaisten tilanne on lohduton: maanjäristys on tuhonnut kodin ja huonot tieyhteydet hidastavat avun kulkua. Varkaat käyttävät sekasortoa hyväkseen.

YK:n avustusoperaatio Indonesian järistysalueella jatkuu puolen vuoden ajan, arvioi YK:n edustaja tänään. Hän uskoo, että vaikeudet avun toimittamisessa voitetaan pian.

- Apuoperaatio on pääsemässä vauhtiin ja etenee melko hyvin, apukoordinaattori Charlie Higgins vakuuttaa.

Jaavan järistysalueella on 6000 indonesialaista poliisia valvomassa turvallisuutta, koska varkaat käyttävät tilaisuutta hyväkseen. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan aputyöntekijöiksi pukeutuneet rosvot ovat vieneet muun muassa moottoripyöriä. Myös avustusrekkoihin on hyökkäilty etenkin järistyksen pahoin koettelemalla Bantulin alueella.

Etenkin kaukana isoilta teiltä kodittomat odottavat edelleen turhaan apua. Maanjäristyksessä kuoli yli 6200 ihmistä ja kymmeniä tuhansia loukkaantui. 140 000 taloa on palasina.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme