Mainos
Mainos

YK etsii keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Keskeisiä kysymyksiä YK:n alaisen ilmastopaneelin kokouksessa ovat päästöverotus ja hiilidioksidipäästöjen rajoittaminen.

YK:n alainen ilmastopaneeli on aloittanut viikon mittaisen tapaamisensa Bangkokissa. Yli 400 ilmastotutkijaa noin 120 maasta on kokoontunut Thaimaan pääkaupunkiin muotoillakseen YK:n ilmastoraportin kolmatta osaa.

Kolmas osa käsittelee keinoja, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä. Yksimielisyyteen tarvittavista toimista on kuitenkin vaikea päästä.

-Toivomme, että asioita käsitellään tasapuolisesti ja myös kehitysmaiden näkökulmasta, sanoi Kiinan edustaja Sun Guoshun.

Keskeisiä kysymyksiä kokouksessa ovat päästöverotus ja hiilidioksidipäästöjen rajoittaminen. Ilmastoraportti on tärkeässä roolissa myös Kioton ilmastosopimuksen jatkoneuvotteluissa joulukuussa.

Raportin kolmas osa on tarkoitus julkaista perjantaina. Helmikuussa julkaistu ensimmäinen osa käsitteli ilmastonmuutoksen nopeutta ja pääsiäisen aikaan julkaistu toinen osa sen vaikutuksia.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme