Mainos
Mainos

YK evakuoi työntekijöitään Jugoslaviasta

YK:n alaiset järjestöt ovat aloittaneet työntekijöidensä evakuoinnin Jugoslaviasta mahdollisten ilmaiskujen varalta. Pakolaisjärjestö UNHCR ilmoitti tänään vetävänsä 30 ulkomaalaista työntekijäänsä Kosovosta, Montenegrosta ja Belgradista.

UNHCR:n edustaja sanoi Genevessä, että evakuointipäätös oli tehty työntekijöiden oman suosituksen jälkeen. Alueella toimivat työntekijät katsovat, että Kosovon tilanne on kärjistymässä ja myös avustustyöntekijöitä on enenevässä määrin häiritty.

-Ilmaiskujen uhan vuoksi ulkomaalaisten työntekijöiden turvallisuus voi olla vaarassa. Ryhdymme kaikkiin tarvittaviin varotoimiin henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi, ja niinpä olemme päättäneet evakuoinnista, edustaja sanoi.

Kansainvälisen Punainen Ristin edustaja Josue Anselmo kertoi puolestaan Pristinassa, että järjestö on keskeyttänyt avustushankkeensa Kosovossa ja vähentänyt Pristinassa olevaa henkilökuntaansa 20:stä kuuteen sen jälkeen kun järjestön käyttämä ajoneuvo tuhoutui osuessaan maamiinaan. Yksi ihminen kuoli viime viikolla sattuneessa räjähdyksessä. Anselmo vakuutti kuitenkin, että Punainen Risti aloittaa toimintansa uudelleen heti, kun se on taas turvallista.

Useat maat ovat niin ikään evakuoineet Belgradissa olevien lähetystöjensä työntekijöitä. Sveitsi sanoi tänään, ettei se ole toistaiseksi kehottanut diplomaattejaan poistumaan Belgradista. Suomi ei ole myöskään antanut maastapoistumiskehotusta, mutta on suosittanut harkitsemaan poistumista maasta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme