Mainos
Mainos

YK vaatii: Filippiineille on saatava apua nopeammin

Filippiinien myrskyalueelle on saatava apua nopeammin, vaatii YK. Maailmanjärjestön humanitaarisen avun päällikön Valerie Amosin mukaan tilanne alueella on kriittinen. 

- Tilanne on surkea. Ne jotka ovat päässeet lähtemään, ovat tehneet niin. Monet muut yrittävät. Ihmiset ovat epätoivoisia ja tarvitsevat apua, kiteytti Amos, joka kävi myrskyn lähes täysin tuhoamassa Taclobanissa eilen. 

Kaupungin kaduilla lojuu edelleen ruumiita, eikä alueella ole juurikaan puhdasta vettä tai ruokaa. 

- Ihmiset ovat kuilun reunalla. Avustuskoneita tulee jatkuvasti, mutta ihmiset eivät saa ruokaa, eivätkä pääse pois täältä. Täällä on kaaos, kuvaili alueen siviilihallinnon johtaja Efren Nagrama

Nimettömänä pysytelleen amerikkalaislähteen mukaan apua saadaan vasta nyt jaettua eteenpäin Taclobanin lentokentältä, koska tiet ovat olleet tätä ennen täysin tukossa. 

- Tilanne muistutti aluksi appelsiinin tunkemista mehupillin läpi. Nyt meillä on sentään enemmän ja isompia mehupillejä, hän sanoi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme