Mainos
Mainos

YK: Gazan asukkaista lähes puolet työttöminä

Gazalaiset elävät jo viidettä vuotta Israelin saarrossa. Tiistaina tuli kuluneeksi neljä vuotta Gazan alueen täydellisestä eristämisestä.

Lähes joka toinen gazalainen lasketaan työttömäksi, sillä Gazan kaistaleen työttömyysprosentti oli edelleen yli 45 prosenttia viime vuoden lopussa. Työttömyysprosentti on yksi korkeimpia maailmassa, toteaa palestiinalaispakolaisia avustava YK-järjestö UNRWA. Palkat ovat pudonneet kaikkiaan 34,5 prosenttia saarron aikana.

– Suuntaus on järkyttävä, UNRWA:n tiedottaja Chris Gunness sanoo.

Israel julisti Gazan saartoon 2006 sen jälkeen kun palestiinalaistaistelijat sieppasivat israelilaisen sotilaan Gilad Shalitin. Israel tiukensi saartoa vuotta myöhemmin kun äärijärjestö Hamas nousi valtaan.

Egyptin kansannousun ja presidentti Hosni Mubarakin syrjäyttämisen jälkeen Egypti on avannut Rafahin rajanylityspaikan palestiinalaisille, mutta kaupankäyntiä se ei juuri ole lisännyt.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme