Mainos
Mainos

YK hahmotteli Israelin vetäytymisrajan

Yhdistyneet kansakunnat on saanut valmiiksi luonnoksen rajalinjasta, jonka avulla on tarkoitus valvoa Israelin vetäytymistä Libanonista.

YK:n erikoistarkkailija Terje Roed Larsen kertoi eilen tiedotusvälineille, että hahmotelma vetäytymislinjasta on nyt annettu kummankin maan hallitukselle. Sekä Israel että Libanon ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä ehdotusta kohtaan. Larsen uskoo kuitenkin, että asiasta päästään pian yksimielisyyteen.

Hänen mukaansa kiistanalaisia kohtia on vain muutama ja ne koskevat varsin pieniä alueita. YK:n rauhaturvaajien on tarkoitus saapua alueelle heti kun suunnitelma on saanut pääsihteeri Kofi Annanin ja turvallisuusneuvoston siunauksen.

Larsen toivoo, että partioinnit voitaisiin aloittaa jo keskiviikkona. Israel päätti 22 vuotta kestäneen miehityksensä alueella viime kuussa. YK:n joukkojen on tarkoitus auttaa Libanonin hallitusta ottamaan luovutettu alue hallintaansa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme