Mainos
Mainos

YK hillitsee afgaanipakolaisten paluuliikettä

YK aikoo auttaa noin 1.2 miljoonan afgaanipakolaisen paluuta kotimaahansa tänä vuonna. Määrä on huomattavasti viimevuotista vähemmän. YK:n pakolaisjärjestön pääkomissaari Ruud Lubbers kertoi lehdistötilaisuudessa, että infrastruktuurin kehittämiseen pitää panostaa ennen kuin kaikki Afganistanista lähteneet voivat palata kotiinsa.

Lähes kaksi miljoonaa ihmistä palasi Afganistaniin viime vuonna Taleban-hallinnon kukistumisen jälkeen. Heistä kymmenettuhannet jäivät kuitenkin ilman asuntoa ja työtä, minkä on osaltaan pelätty uhkaavan myös maassa saavutettua rauhantilaa.

Afganistanin tutkimus- ja arviointiyksikkö sanoi hiljattain julkistamassaan raportissa, että viime vuonna toteutetun pakolaisten massapalautuksen takana olivat mm. naapurimaat, jotka halusivat pakolaisista eroon.

Lubbersin mukaan nyt pakolaisia kehotetaan ensisijaisesti palaamaan kotikaupunkeihinsa ja -kyliinsä, ei niinkään suuriin kaupunkeihin, kuten Kabuliin, joka ei pysty enää hallitsemaan muuttoliikettä.

Pakistanissa ja Iranissa on yhä neljä miljoonaa afgaanipakolaista.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme