Mainos
Mainos

YK huolestunut Afrikan sarven neuvottelujen jumittumisesta

Yhdistyneet Kansakunnat on vakavasti huolestunut Afrikan sarven rauhanneuvottelujen epäonnistumisesta. YK:n pääsihteeri Kofi Annan ilmaisi huolensa eilen sen jälkeen, kun Eritrea oli jälleen torjunut Etiopian jo hyväksymän rauhansuunnitelman.

Annan vetosi molempiin maihin, jotta ne välttäisivät sodan laajenemista ja suostuisivat etsimään Afrikan yhtenäisyysjärjestön OAU:n kanssa rajakiistalle rauhanomaista ratkaisua. OAU:n pääsihteeri Salim Ahmed Salim kertoi aiemmin eilen, että Eritrea oli torjunut Yhdysvaltojen ja Ruandan laatiman neliosaisen rauhansuunnitelman, jonka oli määrä olla pohjana maiden välisille suorille neuvotteluille.

Etiopia hyväksyy suunnitelman, jonka mukaan Eritrean on vetäydyttävä alueelta, jota se piti hallussaan ennen kuin rajakiistat puhkesivat väkivaltaisiksi yhteenotoiksi aiemmin tässä kuussa. Eritrea ei suostu vetäytymään ilman että alueelle sijoitetaan kansainvälisiä tarkkailijoita.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme