Mainos
Mainos

YK huolissaan Afganistaniin palaavien pakolaisten tulvasta

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ilmoitti tänään olevansa huolissaan Iranista Afganistaniin palaavien pakolaisten jatkuvasti kasvavasta määrästä. UNHCR:n edustajan Maki Shinoharan mukaan elokuun ensimmäisen viikon aikana palasi Iranista Afganistaniin 10 000 pakolaista, kun heinäkuussa normaali määrä oli keskimäärin 6500 pakolaista viikossa.

Pakolaisjärjestön mukaan Iran on painostanut pakolaisia lähtemään, koska he vievät työpaikkoja maan omilta kansalaisilta. Järjestön mukaan sillä ei ole riittävästi rahaa ja tarvikkeita palaavien pakolaisten auttamiseen, mikäli virta jatkuu yhtä kiivaana tulevaisuudessa. Tämä voi johtaa siihen, että pakolaiset joutuvat palaamaan takaisin Iraniin.

Afgaanipakolaisia arvellaan olevan maailmalla noin viisi miljoonaa. Heistä 1.5 miljoonaa on Iranissa. Huhtikuun jälkeen lähes 1,2 miljoonaa pakolaista on palannut takaisin Afganistaniin UNHCR:n apuohjelman turvin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme