Mainos
Mainos

YK huolissaan Boko Haramin ja Isisin kytköksistä

YK:n turvallisuusneuvosto on ilmaissut huolensa islamistijärjestö Boko Haramin kytköksistä Isisiin. Neuvosto varoittaa, että Boko Haramin toiminta horjuttaa Länsi-Afrikan vakautta.  

Boko Haram vannoi viime vuonna uskollisuutta terroristijärjestö Isisille. Boko Haramin taistelijoita on ilmeisesti siirtynyt myös Libyaan taistelemaan Isisin riveihin.  

Boko Haramin ydinaluetta on Pohjois-Nigeria. Järjestö tekee terrori-iskuja ja sieppaa ihmisiä. Erityisen paljon julkisuutta on saanut 200 koulutytön sieppaus vuonna 2014.  

Boko Haramin vastaisia toimia pohditaan tänään kansainvälisessä kokouksessa, jossa on mukana Afrikan maiden ohella länsimaiden edustajia. Joukossa on muun muassa Ranskan presidentti Francois Hollande.  

Nigeria ja Ranska ovat äskettäin sopineet sotilasyhteistyön tiivistämisestä, ja tämä koskee myös tiedustelutiedon vaihtamista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme