Mainos
Mainos

YK hyväksyi Israelin vetäytymisen

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi myöhään illalla pitkään venyneen kädenväännön jälkeen pääsihteeri Kofi Annanin tiedonannon Israelin vetäytymisestä Libanonista.

Myönnytyksenä Venäjälle neuvosto totesi, että maiden välisellä raja-alueella on saatettu viime päivien aikana rikkoa vetäytymissopimusta. Turvallisuusneuvoston hyväksyntä oli välttämätön edellytys sille, että YK:n Libanonissa toimivat Unifil-rauhanturvaajat voivat ottaa valvontaansa koko eteläisen Libanonin.

YK-turvallisuusneuvosto

Asian käsittely neuvostossa viivästyi huomattavasti alustavasta aikataulustaan. Sopuratkaisuun päästiin vasta, kun Annan uhkasi perua vierailunsa Libanonissa maanantaina ellei päätökseen päästä. Hyväksyntä vaati kaikkien neuvoston 15 jäsenmaan kannatuksen.

YK on vahvistamassa Libanonissa olevia Unifil-joukkojaan. Myös suomalainen Unifil-joukko on saamassa vahvistuksia, minkä jälkeen Libanonissa on kaikkiaan 646 suomalaista rauhanturvaajaa.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme