Mainos
Mainos

YK: Iskut kouluihin ja sairaaloihin tappoivat lähes 50 siviiliä Syyriassa

Syyrian pohjoisosassa noin 50 ihmistä on kuollut sairaaloihin ja kouluihin osuneissa ilmaiskuissa, kertoi YK maanantaina. Se tuomitsi iskut räikeänä kansainvälisen oikeuden loukkauksena.

– YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon oli hyvin huolestunut tiedoista, joiden mukaan ainakin viisi sairaalaa ja kaksi koulua olivat joutuneet ohjushyökkäyksen kohteiksi Aleppossa ja Idlibissä. Niissä kuoli lähes 50 siviiliä, joiden joukossa oli lapsia. Lisäksi monet haavoittuivat, sanoi YK:n tiedottaja Farhan Haq.

Myös Yhdysvallat tuomitsi iskut siviilikohteisiin. Yhdysvallat sen enempää kuin YK:kaan ei tehnyt olettamuksia iskujen tekijästä, mutta Venäjä on tehnyt ilmaiskuja Aleppossa ja sen ympäristössä tukeakseen Syyrian hallinnon joukkojen maahyökkäystä.

– Tapahtumat heittävät epäilyksiä Venäjän halukkuudesta ja/tai kyvystä auttaa lopettamaan presidentti Assadin hallinnon jatkuva julmuus omaa kansaansa vastaan, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja John Kirby.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme