Mainos
Mainos

YK: Jihadistit määräsivät 11-46-vuotiaiden naisten sukuelimet silvottaviksi

Irakissa ääri-islamistiset taistelijat ovat määränneet kaikkien 11-46-vuotiaiden naisten sukupuolielimet silvottaviksi, kertoo YK.  

YK:n johtoon kuuluvan virkailijan mukaan silpomisesta olisi annettu fatwa eli uskonnollinen käsky. Se koskisi jopa neljää miljoonaa naista. YK kertoo selvittävänsä asiaa.  

YK:n mukaan määräyksen takana on Isis-sunnijärjestö, joka on julistanut Islamilaisen kalifaatin Irakin ja Syyrian vallatuille alueille. Järjestön pääpaikka Irakissa on maan pohjoisosassa sijaitseva Mosul, josta monet kristityt alkuperäisasukkaat ovat paenneet. Kaupunkiin jääneet kristityt joutuvat maksamaan Isikselle veroa.  

Sosiaalisessa mediassa on epäilty silpomisväitteen totuudenmukaisuutta. Monet toimittajat ovat kertoneet Twitterissä, etteivät heidän irakilaiset lähteensä ole kuulleet määräyksestä. Erään ääri-islamilaisiin liikkeisiin perehtyneen asiantuntijan mukaan sukupuolielinten silpominen ei sovi Isiksen profiiliin, vaikka järjestö on muuten hyvin brutaali.  

Naisten sukupuolielinten silpomiset ovat olleet harvinaisia Irakissa, ja niitä on toteutettu ainoastaan tietyillä syrjäseuduilla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme