Mainos
Mainos

YK: Jihadistit tekevät uskonnollisia ja etnisiä puhdistuksia

Isis-järjestön jihadistit ovat syyllistyneet uskonnollisiin ja etnisiin puhdistuksiin valtaamillaan alueilla Irakissa, sanoo YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillay.  

Pillayn mukaan Isis-järjestö ja sen liittolaiset syyllistyvät päivittäin hirvittäviin ihmisoikeusloukkauksiin, kun ne tappavat, pakkokäännyttävät, sieppaavat, raiskaavat ja orjuuttavat valtaamiensa alueiden asukkaita ja tuhoavat heidän pyhiä paikkojaan.  

Muun muassa Irakin kristityt, jesidit ja turkmeenit ovat Pillayn mukaan joutuneet äärisunnalaisten jihadistien väkivallan kohteiksi.  

Pillay kehottaa kansainvälistä yhteisöä ryhtymään toimiin uhanalaisten uskonnollisten ja etnisten ryhmien suojelemiseksi.  

– Tällaiset kylmäveriset, systemaattiset ja määrätietoiset siviilien tappamiset uskonnon perusteella saattavat olla sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan, Pillay sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme