Mainos
Mainos

YK: Kabila polkee kongolaisten oikeuksia

YK arvioi, että presidentti Laurent Kabilan hallinto on vienyt Kongon väestön oikeuden elämään, vapauteen ja fyysiseen koskemattomuuteen.

YK:n eilen julkaistu raportti arvioi jyrkän kriittisesti Kabilan valtakautta, joka on kestänyt nyt puoli vuotta. Kabila syöksi toukokuussa vallasta maan pitkäaikaisen johtajan Mobutu Sese Sekon. Samalla Afrikan maan nimi muuttui Zairesta Kongon demokraattiseksi tasavallaksi.

Demokratia ei kuitenkaan YK-raportin mukaan näy Kongon arjessa.
-Kaikki lait, joka ovat ristiriidassa (Kabilan) uusien ohjeiden kanssa, on kumottu, YK:n chileläinen ihmisoikeustutkija Roberto Garreton korostaa. Garretonin mukaan myös kongolaisten poliittiset oikeudet on poljettu alas. Kabilan hallinto on lupaillut maahan vapaita vaaleja, mutta niiden toteutuminen ei ole näköpiirissä.

YK:n mukaan yksi Kongon sadoista etnisistä ryhmistä, tutsit, ovat nousseet maassa ylivaltaan. Laurent Kabila teki vallankumouksen paljolti tutsien tuen avulla.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme