Mainos
Mainos

YK: Kahdeksan miljoonaa ruoka-avun tarpeessa Afrikan sarvessa

Kahdeksan miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua Afrikan sarvessa, YK kertoo. Alueella on ollut pitkään hyvin kuivaa, mikä on johtanut satomenetyksiin ja karjakuolemiin. Samalla ruuan hinta on noussut rajusti.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n mukaan lisäapua tarvitaan nopeasti Djiboutiin, Keniaan, Etiopiaan ja Somaliaan.

Somalian eteläosissa joka neljäs lapsi kärsii akuutista aliravitsemuksesta. Somalialaisten ahdinkoa lisää, että esimerkiksi peruselintarvikkeen durran hinta on noussut jopa 180 prosenttia viime vuodesta.

– Tämänhetkinen kriisi ei ole epätavallinen tai sattumanvarainen tapahtuma, vaan kroonista alueelle. Haasteena on saada maanviljelijät ja karjankasvattajat sopeutumaan säänmuutoksiin ja yhä useammin toistuviin äärimmäisiin sääilmiöihin, sanoi FAO:n itäisen ja keskisen Afrikan hätäapukoordinaattori Rod Charters.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme