Mainos
Mainos

YK kiristi odotetusti Iranin vastaisia pakotteita

YK:n turvallisuusneuvosto on jälleen kiristänyt Iranin vastaisia talouspakotteita, koska maa ei ole suostunut jäädyttämään kiistanalaista ydinohjelmaansa ja lopettamaan uraanin rikastamista.

Neuvosto hyväksyi tänä iltana päätöslauselman, joka määrää jäädytettäväksi tiettyjen iranilaisviranomaisten varoja ja langettaa heille matkustuskieltoja. Kyseessä oli jo kolmas vastaava pakotelauselma.

Lauselman hyväksyminen oli jo etukäteen selvää, koska sillä oli kaikkien neuvoston pysyvien jäsenmaiden - Yhdysvaltain, Venäjän, Kiinan, Britannian ja Ranskan - tuki. Lauselmaa kannatti lopulta 14 jäsenmaata ja ainoastaan yksi, Indonesia, pidättäytyi äänestämästä.

Istunnon jälkeen pysyvät jäsenmaat ja Saksa antoivat julkilausuman, jossa ne pyysivät EU:ta jatkamaan ydinneuvotteluja Iranin kanssa.

Iran on vakuuttanut ydinohjelmansa olevan rauhanomainen. Maa pitää talouspakotteita kansainvälisen oikeuden vastaisina ja sanoo niiden heikentävän neuvoston uskottavuutta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme