Mainos
Mainos

YK: Kongoon palautettu järjestys

Kongon pääkaupungissa käydyissä kiivaissa taisteluissa olivat vastakkain hallituksen ja vaalit hävinneen entisen sissijohtajan joukot.

Kongon armeija on saanut palautettua järjestyksen pääkaupunkiin Kinshasaan kaksi päivää kestäneiden taistelujen jälkeen, kertovat Kongossa olevat YK:n edustajat.

Sairaalalähteiden mukaan taisteluissa sai surmansa ainakin 60 ihmistä.

Raskas kranaattituli ravisteli Kongon pääkaupunkia Kinshasaa, kun hallituksen sotilaat ottivat yhteen entisen sissijohtajan Jean-Pierre Bemban joukkojen kanssa.

Viime vuoden presidentinvaalit hävinnyt Bemba pakeni myöhään eilen Etelä-Afrikan Kongon-lähetystöön. Syyttäjäviranomaiset ovat antaneet Bembasta pidätysmääräyksen, ja häntä syytetään maanpetoksesta ja kapinoinnista.

Ruumiita näkyi Kinshasan kaduilla, ja savupilviä nousi eri puolilla kaupunkia sytytetyistä tulipaloista.

Asukkaat kertoivat aiemmin ryöstelystä eri puolilla kaupunkia. Heidän mukaansa ryöstelyyn ovat syyllistyneet niin molempien puolten sotilaat kuin katulapsijengitkin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme