Mainos
Mainos

YK: Köyhien maiden nuorille koulutusta

YK:n raportin mukaan köyhien maiden nuorten kykyjen hyödyntämiselle on esteenä se, että nuorilta puuttuu koulutusta ja työpaikkoja on tarjolla niukasti.

YK vaatii raportissaan nuorille koulutusta ja työpaikkoja. Vaikka maailman nuorten elinolot ovat viime vuosina yleisesti ottaen kehittyneet, varsinkin köyhien maiden nuorille mahdollisuuksien toteuttaminen ja kykyjen hyödyntäminen on edelleen suurien haasteiden takana.

Suurimpana esteenä kykyjen hyödyntämiselle on se, että kehitysmaiden nuorilta puuttuu koulutusta ja työpaikkoja on tarjolla niukasti. YK:n nuorisoraportin mukaan maailman 1,1 miljardista 15-24-vuotiaasta nuoresta 85 prosenttia asuu kehitysmaissa.

Näistä nuorista useampi kuin joka viides joutui vuonna 2000 selviytymään alle dollarilla päivässä. Nuorten osuus maailman kokonaisväestöstä on 18 prosenttia, mutta työttömistä nuoria on peräti 40 prosenttia.

Vuosina 1995-1999 työttömien nuorten määrä kasvoi kahdeksalla miljoonalla. Paremmat opiskelumahdollisuudet ja talouskasvu ovat raportin mukaan toimivia lääkkeitä nuorten ongelmiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme