Mainos
Mainos

YK: Lääkkeiden laiton kauppa lisääntyy internetissä

YK:n raportin mukaan kauppaa käydään internetissä usein nimenomaan rauhoittavilla ja piristävillä aineilla, jotka ovat alttiita väärinkäytölle.

Lääkkeiden laiton internetkauppa lisääntyi nopeasti viime vuonna, varoittaa YK:n alainen Kansainvälinen huumevalvontaneuvosto INCB. Järjestö kertoo vuosiraportissaan, että internetin kautta myydään laittomasti useita miljardeja lääkeannoksia vuodessa.

Lääkeostot kuljetetaan perille postitse, mistä on tullut vaihtoehtoinen huumeiden salakuljetustapa. Internetapteekit mainostavat ja myyvät laittomasti ilman reseptejä yhä enemmän uni- ja mielialalääkkeitä.

- Ne aiheuttavat asiakkaille vakavan terveysriskin, kerrotaan raportissa.

Raportin mukaan kauppaa käydään usein nimenomaan rauhoittavilla ja piristävillä aineilla, jotka ovat alttiita väärinkäytölle.

Internetissä toimivat yhtiöt myyvät tuotteitaan ympäri maailmaa. Aasiassa ja Euroopassa tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, että internetapteekeissa noin 90 prosenttia nettiostoista hoituu ilman reseptiä, vaikka kyse on kansainvälisesti säädellyistä lääkeaineista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme