Mainos
Mainos

USA: Nälkä riuduttaa piiritettyä kaupunkia – sadat kuolemaisillaan

Syyriassa piiritetyssä Madayan kaupungissa sadat ihmiset ovat kuoleman partaalla, sanoo Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Samantha Power.

YK:n turvallisuusneuvosto on pyytänyt Syyrian hallinnolta lupaa evakuoida 400 ihmistä kaupungista ja lennättää heidät turvaan.

Syyrian hallituksen ja sen liittolaisen Hizbollah-järjestön joukot ovat piirittäneet Madayaa puoli vuotta. Avustusjärjestöjen mukaan kymmeniä ihmisiä on kuollut nälkään kaupungissa.

Paikalliset asukkaat kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että he ovat joutuneet syömään ruohoa henkensä pitimiksi.

Eilen kaupunkiin saatiin toimitettua avustustarvikkeita ensi kertaa sitten lokakuun. Madayaan saapui avustusrekkoja, joissa oli lastina muun muassa ruokaa ja huopia.

Syyria kiistää väitteet

YK:n turvallisuusneuvosto on käsitellyt Syyrian piiritettyjen alueiden tilannetta suljetuin ovin käydyssä istunnossa. Madayan lisäksi tilanne on paha Fuaan ja Kafrayan kaupungeissa.

– Ihmisten näännyttäminen nälkään on epäinhimillinen taktiikka, jota (Syyrian presidentti Bashar) al-Assadin hallinto ja sen liittolaiset käyttävät, sanoi Britannian YK-lähettiläs Matthew Rycroft.

Syyrian YK-lähettilään mukaan väitteet nälkäkuolemista Madayassa ovat tuulesta temmattuja. Bashar Jaafarin mukaan kaupungissa olevat terroristit varastavat tarvikkeita asukkailta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme