Mainos
Mainos

YK: Libya rikkoi pakotteita vastaan

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi tänään lausunnon, jossa Libyaa moitittiin kansainvälisten pakotteiden rikkomisesta. Syynä ovat Libyan johtajan Muammar Gaddafin edestakaiset lennot Nigeriin ja Nigeriaan toukokuun alussa.

YK:n pakotekomitea katsoo Gaddafin lentojen olleen Libyalle vuonna 1992 asetetun lentokiellon vastaisia. Libya on puolustellut lentoja sillä, että Gaddafin matkan tarkoitus oli uskonnollisiin menoihin osallistuminen.

Lentokieltoa koskevan päätöslauselman mukaan Libyan on etukäteen pyydettävä YK:n lupa pyhiinvaellusmatkoihin liittyville lennoille. Libya ei kuitenkaan ole tätä määräystä noudattanut.

Libyaan kohdistettiin vuonna 1992 joukko kansainvälisiä pakotteita, joista lentokielto on yksi. Syynä oli Libyan kieltäytyminen luovuttamasta kahta terroristia, joiden epäillään asettaneen pommin Pan Amin lentokoneeseen, joka räjähti Skotlannissa Lockerbien yllä vuonna 1988. Turmassa kuoli 270 ihmistä.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme