Mainos
Mainos

YK:lta ehdotus Libanonille Haririn murhaoikeudenkäynnistä

YK:n tutkimusraporteissa on esitetty epäilyjä, että korkea-arvoiset syyrialaiset ja libanonilaiset viranomaiset olisivat sekaantuneet murhaiskuun, jossa Libanonin pääministeri sai surmansa.

YK on luovuttanut Libanonille ehdotuksen kansainvälisestä tuomioistuimesta, jonka on määrä käsitellä Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhaa.

YK:n turvallisuusneuvostossa on aiemmin ollut ristivetoa siitä, miten Haririn murhan selvittely olisi hoidettava. Ehdotuksen jättämistä pidetään osoituksena siitä, että suurvallat ovat nyt sopineet asiasta.

YK:n esityksen sisältöä ei ole julkistettu. Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan tuomioistuimeen kuuluisi libanonilaisia ja ulkomaisia tuomareita, mutta sillä ei olisi oikeutta syyttää tai kutsua todistajaksi valtionpäämiehiä.

Hariri ja yli kaksikymmentä muuta ihmistä saivat surmansa pommi-iskussa Beirutissa 14. helmikuuta viime vuonna. YK:n tutkimusraporteissa on esitetty epäilyjä, että korkea-arvoiset syyrialaiset ja libanonilaiset viranomaiset olisivat sekaantuneet murhaiskuun.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme