Mainos
Mainos

YK lykkää työntekijöiden evakuointia

YK on lykännyt työntekijöidensä evakuoimista Itä-Timorista. Alunperin YK:n työntekijöiden piti poistua Itä-Timorista tänään, mutta lähtöä on nyt lykätty huomiseen. Itä-Timorin pääkaupungissa Dilissä on 200 ulkomaalaista YK:n työntekijää sekä 160 järjestön palveluksessa olevaa paikallista.

Työntekijät voivat myös halutessaan jäädä alueelle. Osa henkilöstöstä onkin vastustanut YK:n suunnitelmia evakuoida heidät alueelta. Työntekijät sanovat, että jos YK poistuu alueelta, pakolaiset jäävät täysin puolisotilaallisten joukkojen armoille.

Turvallisuusneuvosto otti kantaa

YK:n turvallisuusneuvosto kehottaa Indonesiaa lopettamaan väkivaltaisuudet Itä-Timorissa. Neuvosto uhkaa Indonesiaa jatkotoimilla, mikäli alue ei rauhoitu pian. Turvallisuusneuvosto odottaa vielä tilannetietoja Itä-Timoriin matkanneelta valtuuskunnalta. Valtuuskunnan on määrä tavata Indonesian presidentti B.J. Habibie tänään.
(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme