Mainos
Mainos

YK myönsi rauhanturvaajiensa syyllistyneen raiskauksiin

YK:n turvallisuusneuvoston mukaan jotkut Kongon demokraattisessa tasavallassa rauhanturvaajina toimineet sotilaat ovat syyllistyneet raiskauksiin tai pedofiliaan.

YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut julkilausumassaan ensimmäistä kertaa seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneet rauhanturvaajat.

Turvallisuusneuvosto syyttää raiskauksista ja pedofiliasta joitakin Kongon demokraattisessa tasavallassa toimineita rauhanturvaajia ja siviilihenkilöitä. Pienempimuotoista seksuaalista hyväksikäyttöä on havaittu myös muualla.

Väärinkäytöksiä on tutkinut Jordanian YK-lähettiläs, jonka raportin jälkeen turvallisuusneuvosto antoi lausumansa.Yhdysvaltojen hahmottelemassa julkilausumassa kehotettiin kaikkia maita hyväksymään YK:n ehdotukset hyväksikäytön kitkemiseksi.

Joulukuusta 2004 alkaen 117 sotilaan, 32 siviilin ja kolmen YK-poliisin toimia on tutkittu. Viisi YK:n työntekijää on erotettu tehtävistään.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme