Mainos
Mainos

YK:n asetarkastajien paluu Irakiin lykkääntynee

YK:n asetarkastajien paluu Irakiin lykkääntyy todennäköisesti marraskuulle, kertoi Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustaja tänään. Tarkastajat odottavat yhä ohjeita YK:n turvallisuusneuvostolta.

-Siitä kun turvallisuusneuvosto on hyväksynyt uuden päätöslauselman kestää viikon tai kymmenen päivää ennen kuin ensimmäiset tarkastajat ovat paikalla, IAEA:n edustaja sanoi.

Hänen mukaansa lokakuun loppupuoli on yhä mahdollinen, mutta käy päivä päivältä epätodennäköisemmäksi.

Irak uudisti viime viikolla kutsun lähettää tarkastajien etujoukko Bagdadiin lauantaina 19. lokakuuta. Tästä ajatuksesta on kuitenkin jo luovuttu. IAEA:n edustajan mukaan on katsottu, että Irakiin lähteminen ei ole mielekästä ennen kuin turvallisuusneuvosto on tehnyt ratkaisunsa uuden päätöslauselman suhteen.

Yhdysvallat ja Britannia ovat vaatineet uutta tiukkasanaista päätöslauselmaa, joka valtuuttaa voimankäyttöön Irakia vastaan, jos asetarkastukset epäonnistuvat. YK:n asetarkastajat poistuivat Irakista joulukuussa 1998, vähän ennen kuin Yhdysvallat ja Britannia aloittivat Irakin pommitukset.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 16.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme