Mainos
Mainos

YK:n Ban tuomitsee Sudanin iskut Darfuriin

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon tuomitsee jyrkästi Sudanin hallituksen viimeisimmät iskut Darfuriin. Banin tiedottajan mukaan pääsihteeri on erittäin pahoillaan sunnuntaisista pommi-iskuista, joiden kohteena oli muun muassa koulu ja tori.

Iskuissa kuoli kaikkiaan 12 ihmistä. Vielä tiistaina kolmisenkymmentä haavoittunutta, pääasiassa naisia ja lapsia, oli vailla apua, koska viranomaiset eivät päästäneet avustusjärjestöjä paikalle. Sudanin hallitus ei ole kommentoinut iskuja.

Banin mukaan rikollisuus tekee avustusjärjestöjen toiminnan Darfurissa erittäin hankalaksi. Hän kehottaakin alueen kapinallisjoukkoja ja Sudanin hallitusta lopettamaan taistelut ja etsimään kriisille poliittista ratkaisua.

YK arvioi, että Sudaniin kuuluvan Darfurin kriisissä on saattanut kuolla jopa 300 000 ihmistä. Sudan pitää väitteitä liioiteltuna. Maan hallituksen mukaan viisi vuotta kestäneessä konfliktissa on kuollut korkeintaan 10 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme