Mainos
Mainos

YK:n Egeland: Libanonissa humanitaarinen kriisi

YK:n hätäavun koordinaattori Jan Egeland sanoo, että YK ei pysty toimittamaan apua Libanoniin. Virallista lupaa ilma- ja merikäytävien muodostamiseen Beirutiin ei ole annettu.

YK:n Libanonissa tällä hetkellä vieraileva hätäavun koordinaattori Jan Egeland kuvaa maan tilannetta humanitaariseksi kriisiksi. YK ei Egelandin mukaan pysty toimittamaan apua Libanoniin.

Egeland sanoo Israelin alustavasti antaneen luvan ilma- ja merikäytävien muodostamiseen, niin että apua voidaan toimittaa Beirutiin. Virallista lupaa ei kuitenkaan hänen mukaansa ole annettu.

Egelandin mukaan Israelin pommitukset Beirutissa ovat humanitaarisen lain vastaisia. Hän kertoo, ettei tiennyt Israelin pommittaneen järjestelmällisesti korttelia toisensa perään.

Egelandin on määrä vierailunsa aikana käydä Israelin pommittamilla seuduilla, tutustua pakolaisten oloihin ja tavata Libanonin pääministeri Fuad Siniora.

Egeland julkistaa huomenna YK:n vetoomuksen miljoonien dollarien hätäavun saamiseksi Libanoniin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme