Mainos
Mainos

YK:n humanitaarinen valtuuskunta Jugoslaviaan

YK:n humanitaarinen valtuuskunta aloitti tänään Naton pommituksissa kärsineen Jugoslavian tilanteen arvioimisen. Kymmenpäiväisen operaation tarkoituksena on kartoittaa niin kodittomien Kosovon albaanien kuin Naton iskuissa kärsineiden siviilien avun tarvetta.

-Tämä on vasta alustava arviointi, mutta hyvin tärkeä sellainen, sillä olemme nyt ensimmäistä kertaa tällaisessa työssä keskellä sotaa, sanoi valtuuskunnan johtaja Sergio Vieira de Mello.

YK:n operaatioon liittyy suuria riskejä. Sotilasliitto Nato on ilmoittanut tukevansa humanitaarista operaatiota, mutta se sanoi samalla, ettei voi keskeyttää ilmaiskuja eikä siksi pysty takaamaan Jugoslaviassa liikkuvan valtuuskunnan turvallisuutta.

Eilen Belgradiin saapunut valtuuskunta on saanut tehtävänsä YK:n pääsihteeriltä Kofi Annanilta. Ryhmä aloitti työnsä tänään Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa, mutta sen on tulevien päivien aikana tarkoitus tehdä useita kenttävierailuja ympäri maata.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme