Mainos
Mainos

YK:n joukot jatkavat Syyrian ja Israelin rajalla

YK:n turvallisuusneuvosto on päättänyt yksimielisesti jatkaa YK:n tarkkailujoukkojen komentoaikaa Syyrian ja Israelin rajalla sijaitsevilla Golanin kukkuloilla puolella vuodella.

Turvallisuusneuvoston 15 jäsentä hyväksyivät YK:n pääsihteeri Kofi Annanin esityksen joukkojen jatkamisesta alueella. Esityksen mukaan jännitteet Lähi-idässä jatkuvat, ja tilanne on vaarallinen niin kauan, kunnes alueen laajat asuttamiseen liittyvät kysymykset on saatu ratkaistua.

Annanin mukaan rauhanturvajoukkojen pitäminen alueella on tärkeää, ja hän pyysi rauhanturvaajien toimiajan jatkamista. Joukkojen palveluaika Golanilla oli tarkoitus kulua umpeen eilen. Annanin mukaan sekä Syyria että Israel ovat hyväksyneet YK-joukkojen jatkamisen rajalla. YK-joukot asettuivat Golanille vuonna 1974, eli seitsemän vuotta sen jälkeen, kun Israel valloitti alueen.

STT

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme