Mainos
Mainos

YK:n käsienpesupäivä tänään

Maailmalla vietetään tänään käsienpesupäivää. Käsienpesupäivää vietetään 70 eri maassa, viidessä eri maanosassa. Päivä on ensimmmäinen laatuaan ja sen johdosta miljoonia ihmisiä kehotetaan pesemään kädet vedellä ja saippualla.

Kunnollisella käsienpesulla ehkäistään tehokkaasti bakteerien tarttumista, kuten esimerkiksi ripulin. Käsien pesemisellä voidaan estää myös haitallisten infektioiden leviämistä, sillä ne tappavat 3,5 miljoonaa lasta joka vuosi. Saippuan saatavuus tosin ei ole kaikissa maissa yhtä helppoa, kuten ei puhtaan vedenkään. Esimerkiksi monissa köyhissä maissa, kuten Etiopiassa, saippuana saatetaan käyttää tuhkaa tai hiekkaa.

YK:n mukaan tämä vuosi on kansainvälinen saniteettivuosi eli puhtaanapitovuosi. Kansaivälisellä käsienpesupäivällä pyritään parantamaan hygieniatottumuksia, erityisesti lapsilla, sillä he vievät parhaiten muutosta eteenpäin tulevaisuudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme