Mainos
Mainos

YK:n lähettiläs: Serbian eristys lopetettava

YK:n Jugoslavian ihmisoikeuslähettiläs Jiri Dienstbier vaati tänään kansainvälistä yhteisöä lopettamaan Jugoslavian eristämisen. Jugoslavia on ollut kansainvälisten sanktioiden kohteena vuodesta 1992 saakka. Dienstbier sanoi harjoitetun politiikan estävän oppositiopuolueiden toimintaa presidentti Slobodan Milosevicin syrjäyttämiseksi. -Kaikki pitäisi aukaista erittäin nopeasti, ei Milosevicille vaan Serbian kansalle ja demokratian kehitykselle, Dienstbier sanoi. Dienstbier on Jugoslaviassa kahdeksanpäiväisellä vierailulla.

Jugoslavia, jonka hallitseva tasavalta on Serbia, on ollut sanktioiden kohteena yli seitsemän vuotta, ensin roolistaan Bosnian sodassa ja myöhemmin toimistaan Kosovossa. Naton teollisuuteen ja sotilaskohteisiin suunnattu ilmasota aiheutti arviolta noin 60 miljardin dollarin (yli 330 miljardin markan) vahingot, mutta länsi on kieltäytynyt antamasta jälleenrakennusapua niin kauan kuin Milosevic on vallassa. Euroopan unionilla on parhaillaan voimassa Serbiaa vastaan öljyn kauppasulku ja lento-, investointi ja luottokielto.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme