Mainos
Mainos

YK:n pääsihteeri: Tiedot Aleppon julmuuksista hälyttäviä

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin mukaan tiedot Aleppossa tapahtuvista siviileihin kohdistuneista julmuuksista ovat hälyttäviä.

Asiaa kommentoinut pääsihteerin edustaja korosti, että YK ei ole pystynyt varmistamaan tietoja Aleppon julmuuksista, mutta pääsihteeri haluaa ilmaista syvän huolensa tilanteen kaikille osapuolille.

Syyrian hallituksen mukaan taistelut Aleppon hallinnasta ovat loppuvaiheessaan, kun kapinalliset ovat vetäytyneet yhä pienemmälle alueelle. Sotilasviranomaisten mukaan hallituksen joukot hallitsevat jo yli 90 prosenttia Alepposta, joka aiemmin oli presidentti Bashar al-Assadin vastustajien vahvaa tukialuetta.

Aleppon menetys olisi pahin tähänastinen tappio kapinallisille Syyrian vuonna 2011 alkaneessa sodassa. Aleppon valtaamisen jälkeen hallituksen joukoilla olisi hallussaan maan viisi suurinta kaupunkia.

Syyrialaisten sotilasviranomaisten mukaan Aleppossa on meneillään "viimeiset hetket ennen voittoa".

– Operaatio kaupungin itäosissa on tulossa loppuvaiheeseensa, viranomaislähde sanoi uutistoimisto AFP:lle. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme