Mainos
Mainos

YK:n pääsihteeri tuomitsi Israelin "liiallisen voimankäytön"

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on kehottanut Israelia lopettamaan hyökkäykset, joissa käytetään "suhteetonta ja liiallista voimaa" palestiinalaisia vastaan.

Pääsihteerin mukaan Israelin liiallinen voimankäyttö on johtanut monien siviilien surmaan ja uhrien joukossa on myös lapsia. Hän tuomitsi Israelin hyökkäykset Senegalissa pidetyssä islamilaisten maiden kokouksessa.

Gazassa ja Länsirannalla uudelleen puhjenneet väkivaltaisuudet uhkaavat vajaa viikko sitten solmittua haurasta tulitaukoa. Islamilainen jihad -järjestö ampui useita raketteja Israelin puolelle Gazasta sen jälkeen kun Israel oli iskenyt Länsirannan alueelle ja surmannut neljä Islamilaisen jihadin jäsentä.

Palestiinalaisten rakettihyökkäys kohdistui Sderotin kaupunkiin, eikä se aiheuttanut uhreja. Israel teki tämän jälkeen Gazaan ilmaiskun, jonka kohteena oli raketinheitin Beit Hanunin kaupungissa.

Gazan alueella ehti olla voimassa hauras tulitauko viisi päivää. Äärijärjestö Hamasin johtaja Ismail Hania vaatieilen Israelin lopettamaan Gazan saarron ja aloittamaan neuvottelut aselevosta Gazassa ja Länsirannalla.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme