Mainos
Mainos

YK:n pääsihteeri vetosi Palestiinan valtion puolesta

YK:n pääsihteeri Kofi Annan kehotti tänään Lähi-idän konfliktin osapuolia lopettamaan väkivallan. Hän sanoi myös, että on aika antaa palestiinalaisille oma valtio.

Annan sanoi Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin tapaan toivovansa, että Israelin miehitys loppuu pian ja että kaksi valtiota - Israel ja Palestiina - eläisivät ennen pitkää rauhassa keskinäisen kunnioituksen ja turvallisuuden vallitessa. - Tuohon tavoitteeseen pääsemiseksi olisi siirtokuntien laajentaminen, murhat, kaikki terroriteot, taloussaarrot ja tunkeutuminen itsehallintoalueille lopetettava heti, sanoi Annan.

Israel surmasi siviilejä?

Yksi palestiinalainen kuoli ja toinen haavoittui vakavasti, kun israelilaisjoukot avasivat tänään tulen tarkastuspisteen läpi yrittänyttä autoa kohti Länsirannalla, kertoivat silminnäkijät.

Palestiinalaissilminnäkijät kertoivat, että autossa olleet olivat tuskastuneet pitkään odottamiseen tarkastuspisteen edustalla ja yrittäneet ajaa sen läpi. Israelilaiset avasivat tulen autoa kohti.

Israelin armeija sanoi selvittävänsä tietoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme