Mainos
Mainos

YK:n pääsihteerin hätähuuto HS:ssä: Koko maailmanjärjestö vaakalaudalla Syyrian vuoksi

YK:n pääsihteeri vetoaa Helsingin Sanomien mielipidesivuilla julkaistussa kirjoituksessa kansainväliseen yhteisöön Syyrian sisällissodan lopettamiseksi.

Pääsihteeri Ban Ki-moon vaatii kirjoituksessaan, että erityisesti YK:n turvallisuusneuvoston on aika ryhtyä toimiin kriisin lopettamiseksi.

- Kaikki arvot, joiden takana seisomme, ja kaikki syyt, joiden johdosta YK on olemassa, ovat vaakalaudalla niin kauan kuin Syyriassa vallitsee tuho, kirjoittaa pääsihteeri kannanotossaan.

Ban arvostelee Syyrian sotivia osapuolia siitä, että nämä ovat systemaattisesti estäneet kahden maailman johtavan diplomaatin, Kofi Annanin ja Lakhdar Brahimin aloitteet vakavan poliittisen prosessin käynnistämiseksi Syyriassa.

Pääsihteeri kertoo aikovansa nimittää uuden erityslähettilään, jonka tehtävänä on tavoitella poliittista ratkaisua Syyriassa.

Syyrian konflikti alkoi reilut kolme vuotta sitten, kun rauhanomaisesti alkaneet mielenosoitukset presidentti Bashar al-Assadin hallitusta vastaan alkoivat arabikevään mainingeissa. Pian mielenosoitukset muuttuivat väkivaltaisiksi ja konflikti laajeni yhä jatkuvaksi laajamittaiseksi sisällissodaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme