Mainos
Mainos

YK:n poliiseja Itä-Timoriin kesäkuussa

YK:n siviilipoliisit saapunevat Itä-Timoriin kesäkuun puolivälissä. Noin 300 aseistamattoman poliisin on määrä avustaa Indonesian poliisia kansanäänestyksen edellä.

Itätimorilaisten on määrä ratkaista 8. elokuuta, haluavatko he itsehallinnon osana Indonesiaa. Indonesia on luvannut, että jos itätimorilaisten enemmistö torjuu autonomian, maakunnan annetaan itsenäistyä.

YK:n poliisi toimii Indonesian poliisin neuvonantajana ja on Indonesian poliisin asia ratkaista, noudattaako se neuvoja, kertoi YK:n edustaja Francesc Vendrell eilisiltana. Itä-Timorin itsenäisyysliikkeen johtaja Xanana Gusmao on vaatinut YK:n rauhanturvajoukkojen sijoittamista Itä-Timoriin. Hänen mukaansa vain rauhanturvaajat voivat taata kansanäänestyksen sujumisen rauhallisesti.

Uusimmissa väkivaltaisuuksissa tänään kaksi ihmistä sai surmansa ja monet loukkaantuivat, kun Indonesian valtaa kannattavat puolisotilaalliset joukot hyökkäsivät itsenäisyyttä kannattavien kimppuun Dilissä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme