Mainos
Mainos

YK:n rauhanturvaryhmä Kabuliin

YK:n erikoisryhmä on tänään saapunut Kabuliin valmistelemaan monikansallisten rauhanturvajoukkojen lähettämistä Afganistaniin.

Rauhanturvaajien lähettämisestä Afganistaniin sovittiin Bonnin Afganistan-neuvotteluissa viime keskiviikkona. Vielä ei ole kuitenkaan sovittu, kuinka paljon rauhanturvaajia saapuu ja mistä maista.

YK:n tiedottaja Wivina Belmonte sanoi, että kyseessä olisi samanlainen "halukkaiden yhteisryhmä" kuin Itä-Timorissa. Belmonten mukaan rauhanturvaajat voisivat saapua Afganistaniin jo ennen kuin maan uusi väliaikainen hallitus aloittaa työnsä 22. joulukuuta.

Britannian puolustusministeriön nimettömänä pysytellyt edustaja sanoi tänään, että britit ovat valmiita johtamaan Afganistaniin tulevia monikansallisia rauhanturvajoukkoja. Britannian lisäksi joukkojaan ovat tarjonneet Afganistaniin mm. Saksa ja Ranska. Saksan liittokansleri Gerhard Schröder on kuitenkin tähdentänyt, että saksalaisten osanotto riippuu siitä, millaiset valtuudet niille annetaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme