Mainos
Mainos

YK:n rauhaturvaajia syytetään kultakaupoista Kongossa

Intialaisten rauhanturvaajien on kerrottu vaihtaneen muun muassa elintarvikkeita kultaan. Kultakauppoja olisi lähteiden mukaan käyty muutaman kuukauden aikana vuosina 2005 ja 2006.

YK tutkii syytöksiä rauhanturvaajien kaupankäynnistä kapinallisten kanssa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Intialaisten rauhanturvaajien epäillään vaihtaneen elintarvikkeita ja jopa tiedustelutietoja kultaan, kertoivat nimettöminä pysyneet YK-viranomaiset perjantaina.

Lähteiden mukaan kauppaa käytiin muutaman kuukauden aikana vuosina 2005 ja 2006 hututaistelijoiden kanssa. Hutut kuuluivat Ruandan demokraattiset vapautusjoukot (FDLR) -ryhmään.

Intian puolustusministeriö ei kommentoinut tietoja. Intian armeijan komentaja puolestaan myönsi, että asevoimat tutkii tapausta.

FDLR sai Kongossa Ruandan ja Ugandan raja-alueen valtaansa 13 vuotta sitten. Sen hallinnassa ovat olleet myös alueen kultakaivokset.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme