Mainos
Mainos

YK:n toimistot väkivallan kohteena Kongossa

Tuhannet ihmiset hyökkäsivät YK:n toimistoihin Kongossa. Hyökkäykset liittyvät Kongon itäosan levottomuuksiin.

Tuhannet mielenosoittajat hyökkäsivät tänään YK:n toimitiloja vastaan Kongon demokraattisessa tasavallassa, kertoivat maailmanjärjestön työntekijät. Hyökkäysten kohteeksi joutuivat ainakin Kindun ja Lubumbashin kaupungeissa sijaitsevat toimistot ja Kisanganissa oleva tukikohta.

Lisäksi pääkaupungissa Kinshasassa vartijat ampuivat kuoliaaksi kaksi henkilöä, jotka yrittivät ryöstää YK:n ruokavaraston. Mielenosoitukset liittyvät maan itäosan levottomuuksiin. Eilen tärkeä Bukavun kaupunki ajautui kapinalliskenraali Laurent Nkundan johtamien joukkojen hallintaan. Nkunda lupasi kuitenkin torstaina YK:n rauhanturvajoukoille, että hänen joukkonsa eivät jatka etenemistään Bukavusta. Hän myös vannoi uskollisuuttaan presidentti Joseph Kabilalle ja sanoi, että valtauksen tarkoitus oli vain syrjäyttää seudun epäilyttävät sotilasjohtajat.

Kabila syytti Bukavun tapahtumista ruandalaisia sotilaita, mutta Ruandan ulkoministeri kiisti tiedot jyrkästi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme