Mainos
Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee illalla Ukrainasta

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänä iltana keskustelemaan Ukrainan tilanteesta. Kokoontumista on pyytänyt Britannia. 

Iltapäivällä Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi yksimielisesti asevoimien käytön Ukrainassa. Pyynnön voimankäytöstä oli esittänyt presidentti Vladimir Putin

Putin perusteli mahdollista voimankäyttöä muun muassa Venäjän kansalaisten turvallisuusuhalla. 

Presidentin edustaja Grigori Karasin kuitenkin huomautti, ettei asevoimien käyttöön turvauduta pikaisesti. 

Karasin myös toivoi länsivaltojen vaikuttavan Kiovan vallanpitäjiin niin, että tilanne Ukrainassa palaa normaaliksi ja perustuslailliseksi. 

Ukrainassa poliitikko ja mahdollinen presidenttiehdokas Vitali Klitshko puolestaan kehotti julistamaan yleisen liikekannallepanon Venäjän parlamentin päätöksen takia. 

EU:n ulkoministerien on määrä keskustella Ukrainasta maanantaina. 

Tänään on ollut levotonta myös itäukrainalaisessa Harkovan kaupungissa. Venäläismieliset mielenosoittajat ryntäsivät hallintorakennukseen ja nostivat sen ylle Venäjän lipun. Useiden kymmenien ihmisten kerrotaan loukkaantuneen protestin yhteydessä. 

Ukrainan uusien vallanpitäjien vastaisia protesteja on tänään ollut myös muun muassa Odessassa ja Donetskissa. 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme